RECEPTY

HOME DRUHY RECEPTY FOTOGALERIE ODKAZY A ZDROJE



Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ingredience:

Postup:

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.
  2. Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní přidejte ančovičky a nechte je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.
  3. Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte.

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti carbonara

Ingredience:

Postup:

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.
  2. Do misky dáme žloutky, parmezán, vodu ze špaget. Promícháme a přidáme sůl a pepř dle chuti
  3. Slaninu nebo pancettu nakrájíme na kostičky, opečeme ji na pánvi a přidáme špagety. Stáhneme z ohně, přidáme žloutkovou směs a promícháme.
Spaghetti carbonara


Jakub Koláčný 2. C, 2024