DRUHY

HOME DRUHY RECEPTY FOTOGALERIE ODKAZY A ZDROJE



Těstoviny se dělí na plněné, neplněné a polévkové. My si ukážeme pouze některé druhy plněných a neplněných těstovin.

PLNĚNÉ
TORTELLINI Těstovinové taštičky ve tvaru prstýnku, ve kterých se skrývá maso nebo sýrová náplň. torttelini - plněná těstovina
RAVIOLI Těstovinové taštičky většinou ve tvaru čtverečků s masovou nebo sýrovou náplní. ravioli - plněná těstovina
NEPLNĚNÉ
SPAGHETTI Těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru, typicky zhruba 2 mm tlusté a 30 cm dlouhé v syrovém stavu. spaghetti - neplněná těstovina
PENNE Těstoviny s rourovitým tvarem a zkosenými konci. penne - neplněná těstovina
FUSILLI Těstovin ve tvaru spirály (v češtině označované jako vřetena) fusilli - neplněná těstovina
FARFALLE Těstoviny, které jsou uprostřed stisklé a mají vroubkované okraje (v češtině označované jako mašličky) farfalle - neplněná těstovina



Jakub Koláčný 2. C, 2024