Destiny 2


Úvod do tématu            Základy            Příběh            Zdroje


Příběh této hry je rozsáhlý natolik, že může být pro nového hráče těžké se v něm zorientovat. Vše co se doteď stalo je nazývano komunitou "The Light and Dark saga" a název sedí, ale celý příběh začal mnohem dříve než hra. Lidstvo začínalo mít problémy s přelidněním, ale to se vše změnilo když se zničehonic objevil záhadný měsíc.

Tento měsíc terraformoval několik planet v Sluneční soustavě, a pak dorazil na Zemi. Z důvodu jeho náhodných pohybů po planetách se mu dnes říká Traveler, a daroval lidstvu masivní technologický pokrok, tomuto období se říká "Golden Age". Ale pak se objevila temnota a vše zničila, Traveler ji zahnal a vytvořil malé drony kterým se říká Ghosts. Ghosts jsou schopni oživit mrtvého člověka, a dát mu schopnosti Traveleru, kterým se říká The Light.

Po tomto období přišla "Dark Age", ti co byli oživeni tyranizovali osady a válčili mezi sebou, což vedlo k k velkým ztrátám na životech obyčejných lidí. Proto vznikla skupina vzkříšených lidí, kteří si říkali Iron Lords a vyhladili všechny tyranské vládce a od té doby chránili slabší. Vystavěly se osady, které se spojily v města, a ty se zase spojily v jedno město pod Travelerem. Od této doby se každý vzkříšený člověk stal "Guardianem", a tady začíná i příběh hry.

Příběh hry se odehrává v každoročních expanzích, a i když je každá expanze jiná, všechny posouvají hlavní příběh světla a temnoty. Aktuálně se hra nachází v expanzi Lightfall, kde bylo více času věnováno hlavnímu záporákovi The Witness. The Witness byl odhalen minulý rok v expanzi Witch Queen a moc se o něm neví, kromě toho že se snaží dosáhnout něčeho co označuje "Final Shape". Příští rok by mělo být doufejme velkolepé finále této ságy, jelikož se příští expanze také jmenuje Final Shape.


Vojta Novák 2023

Oficiální stránky