Mustang ve filmech

Úvod

Generace

Ve filmech

Zdroje

Mustang v hlavní­ roli

Ford Mustang byl natolik oblíbený, že se objevil v celé řadě filmů.
Nejdůležitější roli sehrál ve filmu Bullitův případ. Detektiv Bullit pronásleduje ve svém zeleném Ford Mustangu GT 390 Fastback černý Dodge Charger R/T 440 Magnum 1968.
Mustang se také objevil v třetím a šestém díle série Rychle a zběsile. Ve trojce hlavní hrdina nemá žádné jiné auto k dispozici na poslední závod a tak opraví otcův starý černý Mustang s motorem z Nissanu Silvia s motorem RB26, v šestce má bílý.
Další Mustang, tentokrát cabrio se objevil v bondovce Goldfinger. Vůz patřil Tilly Mastersonové. Ve filmu se odehrává honička s Bondovým vozem Aston Martin DB5, v dalším Bondovi, Diamanty jsou věčné (1971), se v centru Las Vegas (tehdy bylo centrum na ulici Fremont Street) snaží uniknout místním policajtům v červeném Mach 1 a nakonec jim unikne po dvou kolech v úzké uličce.
V roce 2014 se natočil film podle známé počítačové hry Need for Speed, kde hrál upravený Shelby 1000 hlavní roli a na konci filmu se objevuje ještě prototyp nové šesté generace Mustangu. To že to je prototyp či testovací model lze poznat podle zaslepených multifunkčních tlačítek na volantu. Ford Mustang 1969 Mach 1 hraje důležitou roli také ve filmu John Wick (2014), kde jej titulnímu hrdinovi ukradnou ruští mafiáni..

mustang z filmu Bullitův případ


Robert Hruška 2023
Stránka bratra
Stránky Fordu