Anthony Kiedis

Anthony Kiedis působí v kapele už od začátku jako zpěvák. Jeho život už od 12 let značně ovlivňují drogy, se vším se ale zvládl vypořádat a dnes žije už zdravý život.

Michael Balzary

Baskytarista Michael Balzary, původem z Austrálie, je taktéž součástí kapely již od roku 1983. Podařilo se mu zachránit kapelu, když roku 1995 přivedl místo končícího Dava Navarra zpět kytaristu Johna Fruscianteho. Zahrál si i na trumpetu v kapele Nirvana v hitu Smells Like Teen Spirit.

Chad Smith

Chad Smith přišel do kapely roku 1988 jako náhrada za bubeníka Jacka Ironse. Je zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychlejší bubeník světa (1071 úhozů za 1 minutu na bicí soustavu čítající 308 kusů).

John Frusciante

Kytarista John Frusciante se stal členem kapely také roku 1988 po neslavném konci Hillela Slovaka. Kapelu opustil nejprve roku 1992, kdy neunesl slávu a začal brát heroin. Poté se roku 1998 po úspěšné léčbě vrátil a roku 2009 znovu odešel, aby se mohl věnovat sólové dráze. Po 10 letech se ale opět vrátil.

Bývalí členové

Z bývalých členů kapely bych uvedl kytaristy Hillela Slovaka, Jacka Shermana, Dava Navarra a Joshe Klinghoffera a bubeníka Jacka Ironse.

©2022 Matěj Kulhánek 6.G

Proč jsem si vybral toto téma?
K této kapele mě dovedli rodiče a jejich hudba se mi stále líbí jako jedna z mála kapel doporučených rodiči. Postupem času ji začínám poslouchat čím dál více a stejně tak mě jejich hudba stále víc baví.