Historie klubu Real Madrid

Hlavní stránka Historie Úspěchy Hráči Zdroje

Počátky Realu Madrid sahají do doby, kdy fotbal do Madridu představili akademici a studenti Institución Libre de Enseñanza , který zahrnoval několik absolventů Cambridge a Oxfordské univerzity. V roce 1897 založili (Sociedad) Sky Football , běžně známý jako La Sociedad (Společnost), protože jako jediný se sídlem v Madridu hrál v neděli ráno v Moncloa. V roce 1900 konflikt mezi členy způsobil, že někteří z nich odešli a vytvořili nový klub, Nueva Sociedad de Football, aby se odlišili od Sky Football . Mezi disidenty byl Julián Palacios, uznávaný jako první prezident Realu Madrid, Juan Padrós a Carlos Padrós , poslední dva jsou bratři a budoucí prezidenti Realu Madrid. V roce 1901 byl tento nový klub přejmenován na Madrid Football Club. Později, po restrukturalizaci v roce 1902, byla Sky přejmenována na „ New Foot-Ball Club “. Dne 6. března 1902, poté, co byla zvolena nová rada, které předsedal Juan Padrós, byl oficiálně založen fotbalový klub Madrid.

Tři roky po svém založení, v roce 1905, vyhrál Madrid FC svůj první titul poté, co porazil Athletic Bilbao ve finále španělského poháru. Klub se stal jednou ze zakládajících stran Královské španělské fotbalové federace dne 4. ledna 1909, kdy prezident klubu Adolfo Meléndez podepsal zakládací smlouvu španělské FA. Po přesunu mezi pozemky se tým v roce 1912 přestěhoval do Campo de O'Donnell . V roce 1920 byl název klubu změněn na Real Madrid poté, co král Alfonso XIII . udělil klubu titul Real. V roce 1929 byla založena první španělská fotbalová liga. Real Madrid vedl první ligovou sezónu až do posledního zápasu, prohra s Athletic Bilbao znamenala, že skončil na druhém místě za Barcelonou. Real Madrid vyhrál svůj první ligový titul v sezóně 1931–32 a titul si udržel i v následujícím roce.

V roce 1929 byla založena první španělská fotbalová liga . Real Madrid vedl první ligovou sezónu až do posledního zápasu, prohra s Athletic Bilbao znamenala, že skončil na druhém místě za Barcelonou. Real Madrid vyhrál svůj první ligový titul v sezóně 1931–32 a titul si udržel i v následujícím roce.

První prezidnet klubu Julián Palacios

Hráči v roce 1906