zpět na hlavní stránku

Historie

Jak jsem se k této aktivitě dostala?
S první jógou jsem začala už před téměř třemi lety, ale rozhodně bych to teď nenazvala pravidelným praktikováním jógy. Cvičila jsem hlavně silová cvičení a kardio, jógu jsem si dala jen občas podle dvacetiminutového videa. Řekla bych, že cestu jsem si k ní našla až tehdy, kdy jsem ze zdravotních důvodů nemohla cvičit.
Dnes je to má nejvíce oblíbená aktivita - opravdu jsem se v ní našla. Miluji, že se zároveň zklidním a vnitřně odpočívám, ale do toho se protahuji a posiluji.
Baví mě ta různorodost - jóga není jen o meditaci nebo naopak stojkách na hlavě. Díky józe se můžete zklidnit, protáhnout, zaposilovat si a pořádně se zapotit. A to je jen na vás - vždy záleží na tom, na co se daný den cítíte a pro co se rozhodnete.

Co mi jóga dala?

Díky józe jsem se konečně naučila pořádně vnímat své tělo a zpomalit, kdy je potřeba. Nejen při praxi, ale hlavně v životě. Jóga mě naučila trpělivosti a úctě sama k sobě. Dala mi pocit toho, že je možné úplně vše, pokud si za tím půjdete, něco pro to uděláte a hlavně tomu budete sami věřit.