Přátelé pod drobnohledem

Obsazení

nevimJennifer Aniston, jako Rachel Greenová je módní nadšenkyně, která potom co utekla od svatby s Barrym, pracovala tři roky v kavárně Central Perk, dokud neprorazila v módním průmyslu nejprve u Bloomingdale's a později u Ralpha Laurena. je krásná a nemá nouzi o nepřízeň mužů, ale žádný vztah pro ni nebyl tak dlouhý a jiskřivý jako s jejím dobrým přítelem Rossem, s kterým má i holčičku Emmu. Začíná jako rozmazlená holčička svého otce, která bez kreditních karet neudělá ani krok. Postupem času se začíná za podpory všech přátel stavět na vlastní nohy a sežene si i vlastní práci.

nevimCourteney Cox, jako Monica Gellerová je sestrou Rosse. Když byla mladá tak byla strašně obézní, ale rozhovor mezi Rossem a Chandlerem, který neměla slyšet jí přiměl radikálně zhubnout. Monica je perfektní kuchařka, posedlá organizováním, uklízením a pořádkem. Nikdy neměla moc štěstí na vztahy, než se její životní láskou stal jeden z jejích nejbližších přátel - Chandler, se kterým se dali dohromady v Londýně a po dlouhém vztahu se vzali a adoptovali dvě děti. Monica bydlí ve svém bytě po babičce s Rachel, kde se odehrává většina děje.

nevimLisa Kudrow, jako Phoebe Bufetová je velmi potrhlá masérka a folková zpěvačka. Phoebe se narodila jako dvojče sestry Uršuly, se kterou se ale nestýká. Už jako malá měla těžký život. Potloukala se New Yorkem a živila se na ulici. Její vlastní matka se jí vzdala a nevlastní spáchal sebevraždu. To nechalo na Phoebe neblahé následky s náznakem lehké "vyšinutosti". Phoebe je vegetariánka, svému nevlastnímu bratrovi Frankovi porodila tři děti. Ráda věří v horoskopy a předpovědi kartářek.

nevimMatt LeBlanc, jako Joey Tribbiani je beznadějný herec, který se stal známý za svou roli Dr. Drakea Remoraye v televizním seriálu Dny našeho života. Tento seriál mu dává určitou jistotu, ale nenaplňuje ho. Největší oporou ve filmu je jeho babička, která sleduje všechny epizody a vždy ho podporuje. Joey je velký proutník. Má u žen velké kouzlo, které zaručuje svou úvodní otázkou "Tak jak to de?". Nikdy s žádnou dívkou neměl dlouhodobý vztah postavený na lásce, kromě Rachel. Je ze všech přátel nejméně bystrý. Bydlí se svým nejlepším přítelem Chandlerem naproti Monice a Rachel.

nevimMatthew Perry, jako Chandler Bing používá humor jako jistý druh obrany. Už jako desetiletý zažil Chandler těžkou ránu od svých rodičů. Na den Díkůvzdání mu jeho matka oznámila, že se s jeho otcem rozvádí, protože jí podvádí s jejich komorníkem. Po tomto zážitku se do sebe uzavřel a jako obranu začal používat sarkastický vtip. Chandler měl vždycky smůlu na ženské. Chodil asi jen se čtyřmi holkami. Nejhorší vztah zažil s uječenou a potrhlou Janice. Jeho bílým andělem byla Monika, s kterou se sblížil na Rossově svatbě v Londýně. Po dlouhém vztahu se s ní oženil a po zjištění, že nemohou mít děti, si adoptují dvojčata.

nevimDavid Schwimmer, jako Ross Geller je Moničin starší bratr, paleontolog pracující v Muzeu prehistorických dějin a později profesor paleontologie na Newyorské univerzitě. V životě také neměl moc velké štěstí na ženy, i když to nikdy nebyl beznadějný případ. S trochou nadsázky by se dalo říct, že Ross je nejslušnější člen party s největší smůlou. Je třikrát rozvedený. Má dvě děti - syna Bena s lesbičkou a dceru Emmu se svou největší láskou Rachel.