Druhy kytar

Úvod Historie Popis Kytary Druhy kytar Fotogalerie + odkazy Formulář

V současné době je na trhu nepřeberné množství kytar. Obecně se používají dělení podle způsobu tvorby tónu, podle počtu strun a podle použitého materiálu. Na této stránce bude použito nejdůležitější rozdělení, a to právě již zmíněný způsob tvorby tónu.

Název s popisem Obrázek
Akustická - španělská kytara: Charakteristickým prvkem je kruhový ozvučený otvor a nylonové struny.
Akustická - westernová kytara: Vyšší, hraje se na kovové struny. Má užší hmatník na kterém jsou značky pro lepší orientaci.
Akustická - jazzová kytara: Má klenutou horní desku a jiné ozvučovací otvory ve tvaru houslového klíče, má silnější a ostřejší zvuk než španělská kytara.
Akustická - jumbo kytara: Hraje se na kovové struny. Má větší spodní část a ve střední části je klenutá, což způsobuje odlišné zvukové vlastnosti kytary.
Poloakustická kytara: vycházejí z konstrukce akustické kytary, ale jsou vybavené snímačem, který je umístěn v kobylce. Ten umožňuje zesilovat elektronický zvuk a ponechává barvu klasické kytary.
Elektrická kytara: hrají pouze ve spojení se zesilovačem. Často se používají efekty k úpravě zvuku (tunová koule, rocková pila, ječák).