Recepty

Recepty

A my si teď povíme, jak na ně.





Úvod Recepty Fotogalerie Odkazy



VÍDEŇSKÝ GULÁŠ

  1. Nakrájíme maso na kostky a cibuli na tenké plátky.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme kmín, cibuli, osmahneme.
  3. Vše zaprášíme moukou a opékáme do světlehněda. Přidáme maso, opečeme, osolíme, opepříme, dusíme ve šťávě, dokud voda nezmizí.
  4. Poprášíme mletou paprikou, rychle zamícháme, přidáme rajčatový protlak, ocet a zalejeme horkou vodou. Zamícháme a dusíme doměkka.
  5. Když už je maso měkké, šťávu vaříme na mírném ohni, dokud se nezačne oddělovat od šťávy. Dochutíme kořením, solí, pepřem...

MAĎARSKÝ GULÁŠ

  1. Nakrájíme maso a cibuli na kostky. Cibuli osmahneme na sádle přidáme i maso.
  2. Dusíme ve šťávě, dokud se voda nevydusí.Přidáme mletou papriku, když vzpění, zalijeme horkou vodou.
  3. Přidáme utřený česnek, dusíme pod poklicí. Přidáme papriky, papričky, guláš vaříme doměkka.
  4. Je-li řidký, necháme vodu odpařit. Dochucujeme majoránkou, solí a pepřem.

KAPŘÍ GULÁŠ

  1. Kapří filety nakrájíme na kousky, protkneme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky.
  2. Promícháme mouku se lžičkou papriky a kapra v ní obalíme. Osmahneme ho na sádle. Přidáme olej, slaninu a osmahneme. Vsypeme cibulku, usekaný česnek a necháme je zesklovatět.
  3. Přidáme mletou papriku, ona lehce zpění, přidáme papriky, nakrájená rajčata, promícháme. Osolíme, opepříme.

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

  1. Maso opláchneme a nakrájíme i s cibulí na kousky. Tu osmahneme do růžova, přidáme mletou papriku, promícháme, zalejeme vodou. Přidáme maso, kmín, sůl. Za občasného míchání dusíme, podléváme, až je maso poloměkké.
  2. K masu přidáme kysané zelí, dusíme. Zahustíme jíškou z oleje a mouky, dobře promícháme a maso dodusíme doměkka.
  3. Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.