Je-li řidký, necháme vodu odpařit. Dochucujeme majoránkou, solí a pepřem.
KAPŘÍ GULÁŠ
Kapří filety nakrájíme na kousky, protkneme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky.
Promícháme mouku se lžičkou papriky a kapra v ní obalíme. Osmahneme ho na sádle. Přidáme olej, slaninu a osmahneme. Vsypeme cibulku, usekaný česnek a necháme je zesklovatět.
Maso opláchneme a nakrájíme i s cibulí na kousky. Tu osmahneme do růžova, přidáme mletou papriku, promícháme, zalejeme vodou. Přidáme maso, kmín, sůl. Za občasného míchání dusíme, podléváme, až je maso poloměkké.
K masu přidáme kysané zelí, dusíme. Zahustíme jíškou z oleje a mouky, dobře promícháme a maso dodusíme doměkka.
Nakonec zjemníme smetanou, osolíme a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.