Růženín

Krystal připomínající cukrovou vatu, nebo jemně růžovou růži, se nazývá růženín. Jako u všech krystalů může být v užit v jakémkoli šperkařství, nebo jako drúza, či oblásek. U růženínu také platí, že čím větší je, nebo čím více ho máte u sebe, tím je silnější.

Toto je u růženínu důležié provádět pravidelně, uvádí se, že je ideální minimálně 1x za 14 dní. Tento krystal nemá rád studenou vodu, z čehož tedy vyplývá, že ho budeme čistit pod vlažnou vodou. V přídě, že jsme v přírodě, využijeme pouze vodu, která je nahřátá (rybník, jezero, ne však řeka, kde stále proudí voda).

Pokud je možno, tak by se měl Slunci přímo vyhnout. Samozřejmě, nic se nestane.

První možností jak jej nabít, je Měsíc a jeho záře. Nejlepší je, když je úplněk, to mají všechny krystaly moc rády, obzvláště tedy růženín. Kámen necháme přes noc na nějakém místě, kam Měsíc "zasvítí" a ráno jej uklidíme.

Další možností je společně s dalšími krystaly. Již dříve zmiňovaný ametyst, nebo křišťál (o něm, se ještě budeme bavit). Růženín pouze položíme například na stůl, vedle něj položíme ametyst, nebo křišťál, nebo oba společně. Dáme jim nějakou dobu, než se růženín nabije a je hotovo.

Růženín je známý jako kámen lásky. Nemůsíme ho vnínat jenom jako kámen lásky vůči někomu druhému. Samozřejmě je to kámen vhodný pro manifestaci, ale je to důležitý kámen sebelásky. Naučí Vás mís sám sebe rád a pomůže překonat zlé časy. Probouzí i cit umění porozumět ostatním, být empatičtí a měl by i zlepšovat spánek. Ke zlepšení spánku, je dobré mít jeden u postele a během dne nosit jeden u sebe. Třeba v kaspe od kalhot.

růženín
Zpět na úvodní stránku