Křišťál

Tento typ drahých kamenů je nejvíce rozšířený a patří mezi nejznámnjěší a nejprodávanější kusy. Jeho barva je něco mezi bílou a průhlednou, záleží, kde ho nalznete. Křišťál, totiž také patří mezi jedny z mála krystalů, které můžete i naleznout u nás v přírodě. Nejčastěji se s ním setkáte v drúzové podobě.

Zde je čištění řazeno mezi jedny z nejjednodušších. Stačí křišťál buď opláchnout pod vodou (zde je jedno jakou teplotu bude voda mítú, nebo ho vložíte do nádoby s vodou přes noc. Nesejde na tom, kam např. misku umístíte. Slunce ani Měsíc na čistění nějak vliv nemají.

Křišťál je velmi háklivý na to, zda se jej dotkl někdo jiný, než jeho majitel. Proto si opravdu dávejte pozor, kde kámen dáváte z ruky. Také si dávejte pozor na kámen jménem hematit. Hematiti patří mezi jedny z nejsilnějších kamenů a to se pojí s tím, že by Vám mohl křísťál vybít.

Podle vzhledu můžeme s jistotou a klidem určit, že se bude nabíjet na Slunci. Pokud budete mít chvíli volna a podíváte se, jak průračný křišťál láme Sluneční svit, tak si jsem jistá, že budete ohromeni. Někdy je složité vidět v něčem tak malém něco tak zázračného, ale když se naučítě hledat krásu i v malých věcech, tak se Vám bude hned dívat na svět rsdostněji.

Mezi hlavní účinky tohoto kamene patří rovnováha, jak psychická, tak fyzická. Také by měl zklidňovat hlavu od stresu, probouzet ve Vás kreativitu mírnit bolesti a pomáhat s vyrážkami a ekzémy. Celkově napomáhá k velmi mnoho fyzickým funkcím, dokonce i se zrakem, štítou žlázou, či žaludkem.

křišťál
Zpět na úvodní stránku