Ametyst

Mezi jeho typickou barvu patří fialová. Může být světlejší, nebo až průhledná, ale také může být doprovázena tmavými odstíny černé.

S tímto kamenem se můžeme setkat broušeným, nebo s drúzou. Může se nám také přizpůsobit velikostí, podle toho, který typ se nám nejvíce líbí a který nám přijde pro nás nejpraktičtější. Nemusíme ho však mít pouze jako surový kámen, ale i jako přívěšek na krku, náramen, prstýnek, nebo v naušnicích.

Vezmete svůj kámen (přívěšek, prsten,...) a položíte jej pod tekoucí vodu. Ideální případ je, když jste v přírode a teče kolem třeba nějaký potůček, ale alternativou je i kohoutková voda. Ametyst necháte pod tekoucí vodou tak dlouho, jak si budete myslet, že je třeba. Může se jednat o sekundy, či minuty.

Druhou možností je společně s křišťálem. Tato metoda funguje tak, že uchopíte Ametyst a vložíte ho do nádoby s vodou (ta by neměla být kovová), ve které je už výše zmíněný křišťál. Ve vodě je můžeme nechat pospolu přes noc. Ráno vodu vylejeme, oba krystaly usušíme a náslně nabijeme.

Pro tento druh kamene je to velmi jednoduché a nějak Vás to nezaměstná. Najdete nejbližší sluneční paprsky a ametyst vložíte do stínu, těsně vedle paprsků. Pokud by se dostal kámen na slunešní svit, tak by se samozřejmě nic nestalo, ale zkrátka a jednoduše, nabíjí se ve stínu.

Ametyst patří mezi nejlepší kameny pro meditaci. Kdykoliv se snažíte zklidnit svou mysl a své tělo. Také napomáhá ke klidnému mešlení a vyrovnanému stavu vaší mysli. Pomáhá při písemkách, či stresových situacích a dá se říci, že Vám vytvoří takový ochranný štít.

ametyst drúza
Zpět na úvodní stránku