Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Tuto knihu jsem četla v anglickém originále "Miss Peregrine's home for peculiar children", ale i tak mě kniha pohltila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Chytlavý fantasy příběh, který je velmi napínavý, doplněný starými černobílými fotografiemi, které dodávají příběhu hororový nádech.

Jacobu Portmanovi, jak se hrdina jmenuje, vypravoval jeho dědeček o jeho cestách a zabíjení příšer, avšak Když Jacob odrostl, přestal dědovi věřit tyto histroky. To se změnilo právě vraždou jeho dědy přímo před Jacobovýma očima, kdy Jacob tvrdí, že vrahem je příšera. Nikdo mu však nevěří a po přemlouvání rodičů se spolu s jeho otcem Jacob vydává na ostrov, kde jeho děda strávil dětství, aby se dozvěděl pravdu.

Knihu napsal Ranson Riggs. Tato serie má celkem 6 dílů a dále nějaké rozšiřující knihy. Já četla pouze první díl, ale už mi doma čeká v poličce zbylých pět + kniha "Tales of the peculiar", která by v sobě měla ukrývat příběhy z tohoto světa. Doufám, že mě tato série nezklame, protože první díl, byl pecka.

Miss Peregrine's home for peculiar children

Díly:

  1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
  2. Podivné město
  3. Knihovna duší
  4. Mapa dní
  5. Ptačí sněm
  6. Zkáza ďáblova akru






zpět na hlavní stránku

Lucie Vodínská, 2.B, 2023