ČESKÝ BIZÁR



Jak vlastně definovat bizár?

"Bizární" můžeme nahradit slovy podivný, zvláštní, neobvyklý či výstřední, slovo pochází z francouzštiny.Existuje hned několik druhů bizáru, třeba televizní, politický, hudební či ten z youtube. U nás v Čechách je dost populární právě televizní, ať už nám velmi známý pořad ,,Rande", LIKE HOUSE, Zdena pod kořenem aka kořenový vězeň nebo Jolanda. Některé z nich lze označit jako ,,velký špatný"

S rozvojem internetu a hlavně youtube se obejvilo tolik bizarních věcí, že kartářku Jolandu téměř zastínily. Mezi takovéto internetové bizáry lze zařadit některé "umělce" z platformy TikTok, dívku která hledá chlapce z autobusu, stará žena z pražského metra, která hlásí, že má právo sedět či kanál Mishovy šílenosti.

Pojďme se však zaměřit na bizár televizní. Takový pořad Prostřeno je bizár sám o sobě. Tento pořad běží v televizi už přes dvanáct let a za tuto dobu se v tomto šíleném pořadu vystřídalo tolik bizárních věcí. V televizním bizáru však vede TV Barrandov, Tv Šlágr nebo TV Nova s jejich televizními novinami.


ROZCESTNÍK











Agáta Janíková, 2.C-školní projekt
2022