Real Madrid

Hlavní stránka Historie Úspěchy Hráči Zdroje

Real Madrid CF je španělský fotbalový klub, který sídlí v Madridu. Od sezóny 1929 hraje v Primera División, španělské nejvyšší fotbalové soutěži. Největšími rivaly Realu Madrid jsou Atlético Madrid a FC Barcelona. Kromě fotbalu má klub také oddíly pro basketbal, tenis, stolní tenis a vodní pólo. Má přezdívku „Bílý balet“.

Klub byl založen v roce 1902, ale právo nosit titul Real mu bylo uděleno až v roce 1920 králem Alfonsem XIII. Poslední kosmetická změna názvu přišla v roce 1941, kdy bylo z názvu odstraněno anglické Football Club, které bylo nahrazeno španělským Club de Fútbol. Stalo se tak z důvodu pečlivého frankistického potírání všech anglicismů v zemi.

Real hraje na stadionu Santiago Bernabéu v Madridu s kapacitou 81 044 diváků, který byl postaven v roce 1947. Klubovou historii zdobí mnoho titulů. Real vyhrál třináctkrát Ligu mistrů UEFA, tedy vícekrát než kterýkoliv jiný fotbalový klub v celé Evropě. 18. prosince 2000 zvolila FIFA Real Madrid za nejlepší fotbalový klub 20. století.

Tohle téma jsem si vybral, protože hraji fotbal a Real Madrid je můj nejoblíbenější klub. Mojí hlavní motivací je to že můžu psát web o svém nejoblíbenějším klubu ke kterému mám opravdu blízko.❤️
Vytvořil: Jakub Holeček Dne: 24.5. 2022