Úvodní strana-Houston Rockets

Historie týmu

Tým byl založen roku 1967 v Americkém státě Texas, městě Houston. Během let svého působení měl tým celkem 17 hráčů, kteří byli hlasováním zařazeni do výběru All-star NBA.


Tým má také ve své historii celkem 12 hráčů v síni slávy, mimo jiné Tracy McGragy, Hakeem Olajuwon, Clyde drexler, dlouholetý spoluhráč Michaela Jordana v Bulls Scottie Pippen, nebo historicky nejvyšší hráč NBA Yao Ming z číny, který měřil neuvěřitelné 7,6 ft!.



V budoucnu se do této nejprestižnější skupiny jistojistě přidá i James Harden, který byl v týmu po přestupu z oklahomy v roce 2012/13 dlouhých osm let, tedy až do roku 2020, kdy byl vyměněn do týmu Brooklyn Nets. Tento osobitý hráč vyzdvihl tým prakticky ze dna, skoro k bývalým časům slavy za dob defensivního kralování Hakeema Olajuwona pod košem. Tým byl za jeho přítomnosti mnohdy blízko finále NBA a nikdy ho z debaty o možném vítězi analytici nemohli vyloučit. Do síně slávy bývají hráči uvedeni až po konci jejich kariéry, ale Houston již dopředu avizoval, že vousatý útočný All-star hráč jednou bude mít svůj dres vyvěšený nad palubovkou Toyota Center.