Lívanečky

Ingredience:

Lívanečky
  • 700ml mléka
  • 400g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 50g cukru krupice
  • 1 kostka droždí
  • sůl

Postup:

  1. Z 250ml mléka, droždí, trošky cukru a mouky připravíme kvásek a necháme ho asi 10 minut někde v teple odpočinout.
  2. V míse smícháme zbytek mléka, mouku, cukr, vejce, špetku soli a odpočinutý kvásek.
  3. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout v teple.
  4. Jakmile máme těsto vykynuté můžeme začít smažit.
  5. Hotové lívanečky poté stačí jen ochutit.

Tip:

Lívanečky můžeme ochutit ovocem, marmeládou, ořechy, nějakou sladkou pomazánkou a nebo je můžeme jíst samotné.

 
Hlavní stránka