Mramorová bábovka

Ingredience:

Mramorová bábovka
  • 250g polohrubé mouky
  • 250g cukru
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • 100ml oleje
  • 100ml vody
  • kakao

Postup:

  1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, vejce, vodu a olej.
  2. Vymažeme a vysypeme formu.
  3. Polovinu připraveného těsta nalijeme do formy.
  4. Do pruhé poloviny těsta přisypeme libovolné množství kakaa.
  5. Těsto ochucené kakaem přilijeme do formy.
  6. Bábovku dáme do trouby a pečeme 45 minut na 180°C.

Tip:

Pokud si chceme být jistí, že se nám bábovka opravdu upekla, propíchneme ji špejlí. Pokud se nám na špejli nepřiletpí žádné těsto, je bábovka upečena.

 
Hlavní stránka