Historie

Tento tým byl založen roku 2014 pod názvem Gamers2 a na samotné G2 Esports byl přejmenován na konci roku 2015.

Sezóna 2016

V této, pro G2 první, sezóně se G2 dařilo v EU LCS, tehdejší nejvyšší evropské lize, když vyhráli jak jarní, tak i letní část. Na celosvětových turnajích to však nešlo tak dobře. Na Mid-Season Invitational (MSI), turnaji, který probíhá po jarní části sezóny a účastní se ho nejlepší tým z každého regionu, byli očekáváni na druhém místě, ale po prvních čtyřech prohraných hrách skončili na 5. místě ze šesti. O nic víc se jim nedařilo ani na celosvětovém šampionátu po letní části sezóny, na kterém skončili poslední ve skupině.

Sezóna 2017

Jarní část této sezóny G2 opět dominovali a vyhráli jak základní část, tak i play-off. Na nadcházejícím MSI dohráli skupinovou fázi se bilancí 4-6 a remizovali tak další 2 týmy. Do play-off i přes komplikace postoupili a dostali se až do finále. V tom ale prohráli proti favoritům turnaje SKT T1. Pokračování této sezóny neělo už zdaleka tak dobře, ale nakonec se povedlo i tentokrát vyhrát play-off a dostat se tak na Worlds. Na těch ale skončili ve skupině třetí a dál se tedy nedostali.

Sezóna 2018

Před touto sezónou udělal tým několik změn, z nichž hlavní byl odchod botlinky. Navzdory jejich nestálým výkonům na jaře se jim podařilo dostat až do finále jarní části, kde ale prohráli proti Fnatic a na MSI se tak nedostali. V létě to nebylo o nic lepší, ale na poslední chvíli se jim podařilo dostat na světový šampionát. Na tom se jim podařilo dostat až do semifinále, ve kterém nestačili na Invictus Gaming

Sezóna 2019

Ještě než začala tato sezóna tak tým udělal několik velkých změn. Znovu vyměnili celou svoji botlinku a tentokrát i midlane. Tým nyní do nové nejvyšší evropské ligy LEC jako superteam a byl tak favoritem. Očekávání se naplnilo, když tým vyhrál sezónu i play-off a dostal se tak na MSI. Tam sice skončili ve skupinách třetí, ale v semifinále porazili v těsných hrách favority turnaje SKT T1 a dostali se tak do finále. V tom potkali soupeře z rivalského regionu, Severní Ameriky, Team Liquid. Tuto hru G2 vyhráli 3-0 a získali tak titul šampionů MSI 2019. V letní části pokračovali ve svém výkonu a vyhráli i tu. Na Worlds, na které pčijeli jako fovoriti, postupovali ze skupiny druzí a hráli proti dalšímu z favoritů, Damwon Gaming. Podařilo se jim ale vyhrát, a tak hráli semifinále proti SKT T1. Stejně jako na MSI je také porazili a ocitli se tak ve finále. To jim ale nevyšlo a prohráli ho 0-3 proti čínskému celku FunPlus Phoenix.

Sezóna 2020

Sezóna 2020 byla značně pozměněná covidem. V sezóně pokračovali G2 ve svém dominantním postoji v regionu a vyhráli obě její části v play-off. Kvůli covidu se však zrušilo MSI. Na worlds skončili ve skupině na druhém místě. V play-off si se čtvrtfinále poradili, ale skončili v semifinále, kde prohráli proti Damwon Gaming, kteří celý turnaj vyhráli.

Sezóna 2021

Před této sezónou koupil tým hvězdné ADC – Rekless. Tentokrát tato změna ale nevyšla podle očekávání, a G2 nevyhráli ani jednu část sezóny. Na MSI se tedy nedostali a v letní části se jim nepodařilo dostat ani na Worlds, když v play-off skončili čtvrtí.

Současnost

Když Rekless po nezdařené sezóně odešel, většina fanouškuů se ptala, co bude dál. G2 ale opět vsadili na nováčky a získali dva nové hráče na botlane. V jarní části sezóny 2022 skončili čtvrtí, ale po sérii 12 výher v play-off se jim podařilo sezónu vyhrát a dostat se tak na MSI. Na msi se jim podařilo přidat dalších 8 výher ve skupině v řadě a postoupili tak do druhé části turnaje. Jak ale dopadne ta nevím, protože v době psaní těchto stránek ještě není odehraná.