LIYUE


Liyue je druhá země, do které vás pošle Venti. Je to země dohody a je inspirována Čínou. Bohem je Morax-geo archon.

Morax


Bůh Liyue si říká Zhongli a je bohem dohody. Jmenuje se po něm místní měna-Mora. Živí se jako konzultant ve Wangsheng Funeral Parlor, což je pohřební ústav v Liyue. Zhongli je ze všech bohů nejstarší-je mu přes 6000 let. Ovládá geo element a jeho zbraní je kopí.

Další postavy z Liyue:

Beidou


Beidou je 4* postava. Ovládá electro element a její zbraní je claymore.Beidou je silná, nebojácná a schopná pirátka, která vás vezme svojí lodí do Inazumy.

Chongyun


Chongyun je exorcista v Liyue. Narodil se s přebytkem yang (pozitivní) energie- to odhání všechny zlé duše, což z něj dělá velmi schopného exorcistu, ale také to znamená, že sám nikdy neviděl žádnou duši. Chongyun je 4* postava. Ovládá cryo element a jeho zbraní je claymore.

Hu Tao


Hu Tao je šéfem ve Wangsheng Funeral Parlor a zaměstnává tam Zhongliho. Je to 5* postava. Ovládá pyro element a její zbraní je kopí.

Keqing


Keqing je členkou Liyue Qixing (=zástupci geo archona Moraxe, vysoké postavení v Liyue). Je to 5* postava. Ovládá electro element a její zbraní je meč.

Ningguang


Lady Ningguang je stejně jako Keqing členkou Liyue Qixing. Ningguang vlastní Jade Chamber (=zámek v oblacích), který obětovala při boji se starověkým bohem Osialem. Jade Chamber byl znovu vystavěn v úkolu The Crane Returns on the Wind. Ningguang je 4* postava. Ovládá geo element a její zbraní je catalyst.

Xiao


Xiao je adeptus (=stvoření, které uzavřelo smlouvu o tom, že bude chránit Liyue od zlých bohů a démonů) známý pod jménem Alatus. Xiao je poslední žijící člen z pěti Yakshas (=mocná monstra povolaná Moraxem, aby vedli nikdy nekončící válku proti nestvůrám a podobným projevům nenávisti bohů po Archonské válce). Xiao je 5* postava. Ovládá anemo element a jeho zbraní je kopí.

Xingqiu


Xingqiu je druhý syn cechového manažera Feiyun Commerce Guild (obchodují s hedvábím a tisknou knihy). Je to 4* postava. Ovládá hydro element a jeho zbraní je meč.

Hlavní stránka