HISTORIE

Taneční skupina Motus byla založena v Třebíči v roce 1979.

Jak je napsáno v motusácké kronice: Byla jednou jedna dívka, která milovala tanec, a protože sama tancovat nechtěla, začala hledat někoho, koho by tanec také bavil. S pomocí rodičů a dalších přátel se to podařilo. Kluci byli průmyslováci a dívky zdravotní sestřičky. Ta dívka se jmenovala Eva Klusáčková.

Začátky byly skromné. Dvanáct statečných, vlastní magnetofony a šaty z půjčovny. Ale první vystoupení na plesech se moc líbilo, a tak se dostavila chuť pokračovat. Přibylo pár kamarádů, postavil se další tanec a pak někdo přišel s nápadem přihlásit se do Jednotného klubu pracujících jako zájmový kroužek. Klaplo to. Ještě chybělo jméno. A protože děvčata byla ze zdravotnictví, kde se hojně využívá latina, vyhrál název MOTUS, což latinsky znamená pohyb.

O NÁS

Dnes taneční skupina Motus čítá ke 150 členů. Za podpory dlouhodobého projektu "Nenudím se a tančím!" pohybově vzdělává tanečníky všech věkových kategorií.

Náplní tréninků je kromě fyzické přípravy a technických cvičení také tvoření choreografií, se kterými skupina soutěží na soutěžích Taneční Skupina Roku, Czech Dance Masters a Czech Dance Tour.

Choreografie se na konci sezóny objeví na pódiu Pasáže Třebíč v rámci finálního celovečerního představení s názvem In flagranti.

LETOŠNÍ CHOREOGRAFIE

DĚTI 1 DĚTI 2 JUNIOR 1 JUNIOR 2 HLAVNÍ
CONTEMPORARY x Na vlásku The Right Direction Inescepable cycle of life Go Solo
STREET DANCE To byl ale sen... Příšerky s.r.o. Rough Girls In Fusion Mind In Awe

HLAVNÍ STRANA