Umělá inteligence

Inteligence lidské úrovně umožňuje schopnost dosahovat potencionálně libovolného cíle. Umožňuje nám také možnost učit se, definovat určitý cíl , případně realizovat nějaký kognitivní úkol na úrovni srovnatelné s člověkem. Oproti tomu umělá inteligence (zkráceně AI - Artificial Inteligence ) daleko převyšuje schopnosti člověka, a to zejména v rychlosti, rozsahu, dosahu a vědomostech. V dnešní době již existuje tato úzká AI - v podobě Facebooku, Google apod. Cílem vytvoření takové umělé inteligence by bylo zlepšovat se tak, aby maximalizovala účinek, pro který byla navržena.

Pro bližší seznámení se s AI klikněte zde, dozvíte se i o něčem, čemu se říká Turingův test.
Slyšeli jste někdy jméno Elon Musk? Zajímá-li Vás víc jeho názorů (případně i názorů dalších chytrých hlav orientujících se v tomto tématu), přejděte na tuto stránku.
Přestože humanoidní robotika a umělá inteligence není jedno a to samé, dle mého má určité společné prvky - proto se jí na této stránce trochu věnuji.
Pro lepší pochopení tématu se Vám budou hodit i fotografie přiloženy zde.
Jestli Vás AI zaujalo, mám pro Vás pár dalších odkazů, které se umělé inteligenci ještě více dopodrobna věnují.


Další strana ›



















Vytvořila: Barbora Pechová
Různé názory a pohledy na dané téma mě poslední dobou dost zajímají a polemizování o budoucnosti AI nebo jiných technologií, které se můžou jevit až jako náměty pro filmy sci-fi žánru, je také mojí zálibou. Navíc, přestože to není podmínkou, hodí se tohle téma i do předmětu informatiky.