Monty Python

Úvod Členové souboru Mé oblíbené scénky Galerie Zdroje a odkazy Dotazník

Členové souboru

Graham Chapman

Studoval medicínu v Cambridge. Stal se silným alkoholikem, což pusobilo problémy i při natáčení. Ze své závislosti se vyléčil před natáčením filmu Život Braina, kde měl hlavní roli Braina. Ve Svatém Grálu ztvárnil krále Artuše. Zemřel 4. října 1989 na rokovinu hrtanu.

Graham Chapman

John Cleese

Studoval práva na univerzitě v Cambridge, kde se seznámil s Grahamem Chapmanem. Nad Ostatní členy souboru vyčníval svou výškou. Ve Svatém Grálu byli jeho nejvýznamějšími rolemi sir Lancelot a čaroděj Tim. V Životu Braina pak Centruiona a vůdce Lidové fronty Judeje. Zahrál si i Ministra švihlé chůze nebo pána, co příšel reklamovat papouška. Napsal a hrál hlavní roli v seriálu Fawlty Towers.

John Cleese

Terry Gilliam

Je jediný američan, který byl členem souboru. Zaujímal místo režiséra, ale i animátora, jeho osobité animace provází celým seriálem i některými částmi filmů. Ve filmech většinou hrál vedlejší role, například žalářníka nebo sluhu.

Terry Gilliam

Eric Idle

Také studoval na univerzitě v Cambridge. Krom toho, že byl členem Monty Python, založil i kapelu The Rutles, která parodovala The Beatles. Společně s Johnem du Prezem napsal muzikál Spamalot a oratorium Not the Messiah (He's Very Naughty Boy).

Eric Idle

Terry Jones

Byl jak hercem, tak režisérem. Ve filmu Život Briana hrál matku Braina, ve Svatém Grálu Sira Bedevéra. Tyto dva filmy také spolurežíroval. Zemřel 21. ledna 2020 v nedožitých 78 letech.

Terry Jones

Michael Palin

Studoval historii na univerzitě v Oxfordu, kde se seznámil s Terry Jonsem. Poté společně pracovali v BBC, kde se seznámil s dalšími členy souboru. Ve filmu Život Braina hrál Piláta Pontského. Kromě svého působení jako jeden z Monty Pythonů natáčel zeměpisné dokumenty. V roce 2000 mu byl udělen Řád britského impéria.

Michael Palin

Carol Cleveland

Je britská komediální herečka. Hrala mnoho ženských postav v seriálu Létající Cirkus.

Carol Cleveland