Hlavní stránka

Místa k navštívení

Buckinghamský palác - je oficiálním sídlem britského panovníka a nevětší královská pracovna na světě. Má funkci královské rezidence královny Alžběty II. a konají se zde akce státního významu, probíhá zde přijímání oficiálních hlav států. Ročně jej na pozvání královny navštíví az 50 000 návštěvníků. Je také vyhledávanou turistickou atrakcí. Západní křídlo paláce je v letních měsících zpřístupněno veřejnosti. Navštíví jej cca 360 000 navštěvníků.

Tower Bridge - je kombinovaný visutý a zvedací most přes řeku Temži. Stojí poblíž hradu Tower. Patří k symbolům města. Most byl otevřen v roce 1894 a slavnostní ceremonii při jeho otevírání zahájil princ z Walesu (pozdější král Edward VII.) a jeho žena Alexandra Dánská.

Tower (Tower of London) - oficiálním názvem londýnského Toweru je Palác a pevnost Jejího Veličenstva, Tower of London. Ovšem posledním panovníkem, který ho používal jako palác byl král Jakub I.(1566-1625). Nachází se zde britské korunovační klenoty, kolekce brnění z britské královské zbírky nebo zbytky hradem ještě z dob Římanů. Sloužil jako pevnost, zbrojnice, pokladnice, mincovna, palác, místo poprav, observatoř, útočiště a vězení především pro vězně z vyšších vrstev. Byla zde vězněna například Alžběta I. v době, kdy vládla její sestra Marie.

Big Ben a Westminsterský palác - většina současné podoby paláce pochází z 19. století, jelikož při Velkém londýnském požáru skoro celý vyhořel a musel být zrekonstruován. Budova parlamentu má čtyři věže: Victoria Tower, Central Tower, věž svatého Štěpána a Elizabeth Tower s nejznámějším zvonem Big Ben.

Westminsterské opatství - je z hlediska anglikánské církve jednou z nejvýznamnějších budov. Je typickým místem pro konání královských svateb, korunovací panovníků nebo místem jejich posledního odpočinku.

Piccadily Circus - je nejznámnější dopravní uzel v Londýně. Jeho nejvýznamnějším symbolen je fontána s andělen stojícím na jedné nožce.

Další místa k navštívení
Katedrála svatého Pavla
Hyde Park
China Town
Greenwich Observatory
Trafalgal Square
Kensingtonský palác
Downing Street
London Eye